Împreună pe drumul schimbării

„Chiar şi cel mai lung drum începe cu un singur pas“. În ziua a şasea a lunii lui Cuptor, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, nouă tineri din filialele ATOR ale celor trei judeţe din Arhiepiscopia Iaşilor ne-am întâlnit la Mănăstirea Zosin pentru o şedinţă de lucru. Primul pas în constituirea Consiliului Tinerilor şi pe drumul anevoios al schimbării. Tineri de vârste diferite, cu pasiuni diferite, însă având un scop comun – să descoperim şi să încercăm răspunsuri la căutările şi problemele noii generaţii de elevi liceeni, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Timp de două zile ne-am cunoscut şi am pus bazele unei promiţătoare prietenii ce nădăjduim că va rodi frumos. Această echipă va reprezenta, într-o oarecare măsură, vocea tinerilor? Asta ne dorim. Prima dezbatere în lunga noastră călătorie a avut drept scop găsirea răspunsului la întrebarea: „Cine este tânărul şi care sunt nevoile lui?“. Această întrebare a fost urmată de o alta: „Care sunt provocările tinerilor astăzi?“. Discuţiile pe aceste întrebări au fost lungi, deoarece am descoperit că necazurile generaţiei tinere sunt variate, unele părând fără ieşire. Am încercat însă să schiţăm împreună soluţii pentru problemele care ni s-au părut nouă a fi cele mai reprezentative.

În sesiunea a doua de lucru, părintele Nicodim Petre, responsabilul Departamentului de Misiune pentru Tineret din Arhiepiscopia noastră, ne-a ghidat mai departe pe drumul nostru, dezvăluindu-ne cele trei călăuze care ne vor ajuta în munca noastră: viziunea, misiunea şi valorile creştine, pe care să clădim activitatea în următorii doi ani.

Prima zi de lucru s-a încheiat odată cu începerea Vecerniei, când, împreună, în biserică, ne-am rugat pentru reuşita proiectelor pe care ni le-am propus. Lumina lină a Sfintei Slave ne-a umbrit şi pe noi. Următoarea zi a început cu participarea la Sfânta Liturghie, succedată de o altă sesiune în care ne-am stabilit sarcinile şi rolurile. Echipa s-a împărţit în trei, după numărul celor trei departamente de lucru: evenimente, comunicare şi formare. Deşi fiecare mergem acum pe poteci diferite, ghidându-ne după harta strategică creată în aceste zile, cu scopuri şi îndatoriri bine stabilite, urmând a le îndeplini pe toate până la întâlnirea viitoare, sperăm ca, la finalul călătoriei, puzzle-ul să fie gata, să ne apropiem de ceea ce ne-am propus – oferirea, după puterile noastre, de soluţii pentru tinerii ce se află în căutare, în confuzie sau în descurajare.

Comentarii Facebook


Știri recente