Importanța relațiilor umane este promovată de Ziua mondială a asistenței sociale

„Promovarea importanţei relaţiilor umane” este tema Zilei mondiale a asistenței sociale din acest an, 19 martie 2019, informează Centrul de Formare și Evaluare în Asistență Socială (CFCECAS) citat de Agerpres.

În această zi, asistenții sociali și specialiștii din cadrul serviciilor de asistență socială doresc să atragă atenția asupra a două aspecte importante:

  • creșterea birocrației în cadrul serviciilor sociale determină o scădere a timpul petrecut de către asistentul social cu persoana care are nevoie de suport;
  • se dorește valorizarea relațiilor umane în cadrul procesului de asistență și evidențiarea impactului pe care relațiile umane îl au în procesul de schimbare a vieții oamenilor.

Ziua mondială a asistenței sociale 2019 readuce în discuție numărul redus de ore pe care asistentul social îl are la dispoziție pentru realizarea unei relații umane de calitate.

”Dumnezeu dăruiește ajutorul Său celor în nevoi folosind mâinile milostive ale celor care ascultă Evanghelia și împlinesc poruncile iubirii Mântuitorului în relațiile cu semenii lor.
– Patriarhul Daniel 

Ziua mondială a asistenței sociale este marcată în fiecare an în a treia zi de marți din martie sub egida Naţiunilor Unite, pentru a creşte gradul de conştientizare a nevoii de investiţie în servicii sociale de calitate, pentru că astfel pot fi susţinute schimbări sustenabile în vieţile oamenilor.

Biserica Ortodoxă Română și asistența socială

551 proiecte și programe sociale sunt derulate în România de Biserica Ortodoxă, ceea ce îi oferă instituției statutul de „cel mai mare filantrop”.

Programele „Masa Bucuriei” și „Gustul binefacerii”, Caravana medicală „Sănătate pentru sate” „Campania de prevenție și diagnosticare a cancerului de col uterin”, Campania „Donează sânge! Salvează o viață!” sunt doar câteva dintre programele filantropice oficiale cuantificate într-o investiție totală de peste 114 milioane de lei numai în 2018.


În această sumă nu intră cheltuielile privind o mulțime de activităţi caritabile ale parohiilor şi mănăstirilor în favoarea bolnavilor, bătrânilor, copiilor și săracilor, care nu au fost cuantificate financiar şi, ca atare, nici raportate sistematic centrelor eparhiale.

Foto:  Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din Bucureşti. ©Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente