Împodobește-ți sufletul: Resurse digitale pentru Postul Crăciunului

A început postul. Practicat corect, produce „schimbarea modului de a fi al omului, o trecere de la lăcomia sau iubirea pătimaşă de cele materiale la iubirea de cele spirituale”, spune Patriarhul Daniel.

Postește bucuros

Această stare de post cu bucurie nu vine pur și simplu, ea trebuie cultivată. De aceea Basilica.ro îți recomandă să salvezi acest articol plin de resurse digitale numai bune de „împodobit” sufletul și mintea.

Apropo de bucurie, am realizat acest Calendar practic al dezlegărilor din acest post (sunt multe!), material în conform cu Calendarul Bisericii Ortodoxe Române. Nu uita să salvezi imaginea în telefon!

Cântă și te roagă

Poate că mall-urile sunt deja pline cântece de Crăciun, dar creștinii știu exact data la care încep să se cânte colindele. Dacă tu nu știi încă, intră repede aici să afli.

Fiind în Anul psalților, nu te putem lăsa fără colindul lor. Am pregătit un playlist special pe care îl vom actualiza constant.

Cântă și te roagă. Citește Acatistul Nașterii Domnului sau învață aceste colinde cu mesaj filantropic.

Sfântul Sinod are pentru tine câteva recomandări de post: Ierarhii amintesc că ceastă perioadă este, în primul rând, o pregătire, o sfințire a sufletelor și a trupurilor noastre, prin Spovedanie și Împărtășanie, dar și prilej de întrajutorare și milostenie. Vezi mesajul integral.

Știai?

Pentru momentele de tihnă, poți alege să citești despre Nașterea Domnului, avem și sugestii de lectură. Dacă ești pe fugă, vezi repede Crăciunul în cifre. La fel de repede poți gusta modul literar în care expune Sfântul Ioan Damaschinul Nașterea Domnului, aici, sau poți afla 9 lucruri interesante despre Crăciun.

Știi ce înseamnă „ler”? Dacă nu, poate e cazul să consulți acest Mic dicționar pentru Postul Nașterii Domnului.

E vremea cadourilor. Pentru cei mici, dar nu numai, găsești mereu ceva frumos de dăruit la Tipografia Cărților Bisericești.

Pentru unii Crăciunul se sărbătorește acasă, alții însă preferă ieșirile. Dacă vrei să fii pelerin-colindător, Basilica Travel îți propune câteva opțiuni.

Între timp, poți afla chiar de la Acad. Ioan-Aurel Pop despre Moș Crăciun, care, la origine, nu desemna un bătrân, ci un copil.

Reflectă în tihnă, întreabă-te

În timpul tău liber, poate treci cu mintea și cu inima prin predici marcante despre Nașterea Domnului de la: Sf. Nicolae Velimirovici, Pr. Cleopa Ilie, Sf. Ioan Maximovici sau Patriarhul Daniel. Ori poate ești curios să afli ce spuneau foștii patriarhi ai României în primele pastorale de Crăciun.

Uită-te atent la icoana Nașterii Domnului. Observi în dreapta jos un bătrân ciudat care vorbește cu dreptul Iosif? Află ce reprezintă el, dar și alte detalii interesante din erminie.

Acum, pune pauză pregătirilor de Crăciun și numără câți pași ai făcut spre Nașterea Domnului.

P. S. Vezi aceste imagini feerice surprinse anul trecut la: Crăciunul tinerilor la Mănăstirea Oașa.


Post binecuvântat și sărbători cu pace!

Foto credit: Mănăstirea Oașa

Comentarii Facebook


Știri recente