Împărțiți în diferite țări, suntem uniți prin credință, limbă, istorie și tradiții: Mitropolitul Basarabiei de Ziua Românilor de pretutindeni

Mitropolitul Petru al Basarabiei a transmis sâmbătă un mesaj cu prilejul Zilei Românilor de pretutindeni, celebrată în ultima duminică din luna mai. Înaltpreasfinția Sa a adresat în numele Sinodului Mitropolitan urări de „sănătate, pace și prosperitate, întregii suflări românești, oriunde s-ar afla”.

Ierarhul a evidenţiat aspectele care îi unesc pe românii risipiţi în întreaga lume.

„Premisele istorice, politice și sociale ne-au împărțit astăzi, în diferite țări și continente, însă Credința, Limba, Istoria și Tradiția comună pe care o avem, sunt cele care ne adună, ne unesc și ne definesc ca un întreg Neam Românesc”, notează Mitropolitul Petru.

Înaltpreasfinţia Sa a subliniat grija pe care Biserica o are faţă de comunităţile româneşti din diaspora şi a amintit că anul 2021 este dedicat pastoraţiei conaţionalilor din afara ţării, „dorind să acorde, prin activitățile desfășurate, o atenție deosebită pentru românii plecați sau nevoiți să se afle în afara frontierei României, dar care, definesc împreună, un singur popor român”.

„Rugăm pe Milostivul Dumnezeu, ca să binecuvinteze toată suflarea românească, cu binecuvântarea Sa cea Cerească și să păzească pe românii de pretutindeni în dragoste frățească, înțelegere reciprocă și multă înțelepciune”, a transmis Mitropolitul Petru al Basarabiei.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Citeşte şi: Ultima duminică din luna mai, Ziua Românilor de Pretutindeni

Comentarii Facebook


Știri recente