Împădurirea înseamnă viață | Sute de voluntari au plantat 1500 de puieţi în satul argeşean Pătuleni

Peste două sute de voluntari, veniți din mai multe județe ale țării, au reușit marţi să planteze 1500 de puieți pe o suprafaţă de teren situată pe raza satului argeşean Pătuleni. 

Între aceștia s-au aflat mai mulți preoți care slujesc în parohiile din Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.

Acţiunea s-a datorat colaborării dintre Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Social Filantropic și de Misiune, Primăria comunei Rătești, şi alte instituţii, şi a avut loc în contextul celebrării „Orei Pământului”.

Prin această acțiune de voluntariat a fost urmărită reducerea efectelor defrișărilor masive, precum și concentrarea eforturilor celor care sunt dispuși să lupte pentru protejarea naturii, informează Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.

România se situează sub medie ca procent de suprafață împădurită, având doar 27,3% din suprafață acoperită de păduri, față de 32,4% media europeană.

România este pe locul 10 în Europa în ceea ce privește suprafața de pădure raportată la numărul de locuitori – 0,30 ha/locuitor, primele poziții fiind ocupate de ţările nordice (Finlanda, Suedia şi Norvegia).

Foto credit: Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului

Comentarii Facebook


Știri recente