Îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copiii familiilor sinistrate oferite de Arhiepiscopia Dunării de Jos

Arhiepiscopia Dunării de Joscontinuă acțiunile social-filantropice îndreptate spre familiile sinistrate din județul Galați.

După ce în săptămânile trecute, la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos au fost oferite ghiozdane și rechizite pentru 550 de copii dar și 1.100 de pături, pilote, lenjerii de pat și detergenți pentru tot atâtea familii sinistrate, astăzi a fost continuat programul filantropic pentru copii și tineri.

Cu sprijinul preoților parohi și a doamnelor din comitetele parohiale ale comunităților afectate de inundații, au fost întocmite documente în care au fost înscrise măsurătorile copiilor aflați în evidențele speciale.

În acest context au fost achiziționate 550 de pachete cu îmbrăcăminte și încălțăminte pentru sezonul rece (ghete din piele, lenjerie de corp, pulover, malete, uniforme școlare, căciuli, mănuși, jachete și haine de iarnă), pe categorii de vârstă și gen, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea.

Astăzi, au fost distribuite în parohiile Pechea, Costache Negri și în celelalte parohii sinistrate ale Protoieriei Covurlui un număr de 385 de pachete, în valoare de 92.000 lei, urmând ca în perioada următoare să fie organizat transportul spre Protoieria Tg Bujor.

Programele filantropice pentru familiile sinistrate vor continua, Centrul eparhial urmând să achiziționeze 104 calorifere electrice pentru familiile care locuiesc în module și lemne de foc pentru 840 de familii.

Comentarii Facebook


Știri recente