Îmbogăţirea duhovnicească trebuie să fie preocuparea principală a creştinului, spune PS Ieronim

PS Ieronim Sinaitul a semnalat că îmbogăţirea duhovnicească trebuie să fie preocuparea principală a creştinului, pentru că Dumnezeu ştie ceea ce avem nevoie.

Duminică, Episcopul vicar patriarhal a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală din Bucureşti. În timpul predicii sale rostite imediat după citirea textului biblic, Preasfinţia Sa a făcut o serie de recomandări credincioşilor prezenţi.

În postul acesta al Naşterii Domnului trebuie să ne unim sufletul cu rugăciunea, să fim atenţi cu preocupările noastre aşa încât ele să nu ajungă să ne conducă în locul Legii lui Dumnezeu. Legea lui Dumnezeu este pace şi mântuire, iar robia patimilor egoiste nu face altceva decât să aducă răul, a spus Părintele Episcop.

Pe parcursul omiliei sale, făcând o legătură cu pericopa citită de la Sfântul Evanghelist Luca, ierarhul a evidenţiat rolul Bisericii în viaţa credincioşilor şi a afirmat că Biserica a fost întotdeauna preocupată ca omul să nu-şi piardă sufletul.

Episcopul şi-a încheiat omilia cu îndemnul ca în acest post să devenim mai buni şi mai milostivi.

Să ne împodobim sufletul cu dărnicie în aşa fel încât apropiindu-ne de marea Sărbătoare a venirii în lume a Fiului lui Dumnezeu să fie şi pentru noi un prilej de îmbunătăţire sufletească, un prilej de pregătire pentru dăruire, a conchis Preasfinţia Sa.

În partea a doua a Sfintei Liturghii, a fost citită şi Pastorala Sfântului Sinod la Duminica I din Postul Naşterii Domnului.

Răspunsurile liturgice au fost oferite la Slujba Utreniei de Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale, iar la Sfânta Liturghie de Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române.

Foto Credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente