Ierarhii și teologii participanți la „Întâlnirea cu Duhovnicul” s-au rugat Sfântului Paisie la Neamț

Ierarhii și teologii participanți la Colocviul Internaţional „Întâlnirea cu Duhovnicul” s-au rugat împreună Sfântului Paisie la Mănăstirea Neamț, așezământ pe care cuviosul l-a păstorit timp de cincisprezece ani.

Sfânta Liturghie a fost oficiată joi, în ziua de cinstire a Sfântului Paisie Velicicovschi, în biserica mare a mănăstirii de Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei împreună cu Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului, informează Doxologia.

Colocviul „Întâlnirea cu Duhovnicul”, organizat în perioada 13-15 noiembrie 2018 la Iași și Mănăstirea Neamț, a fost dedicat părintelui Sofian Boghiu.

Sf. Paisie a fost timp de 15 ani stareț al Mănăstirilor Neamț și Secu, unde se respecta întru totul rânduiala atonită. El a fost stareț și la Mănăstirea Dragomirna. A organizat școli de traduceri și caligrafie.

Pentru sfinţenia vieţii sale, numele Cuviosului Paisie de la Neamţ era cunoscut în sec. XVIII în toate ţările ortodoxe, începând din Muntele Athos până în Lavra Peşterilor din Kiev şi de la Mănăstirea Optina până în sihăstriile din nordul Rusiei. Află mai multe în viața Sf. Paisie de la Neamț.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente