Ierarhii Patriarhiei Alexandriei vor discuta în sinod despre formele de sclavie modernă

Sclavia modernă va fi unul dintre subiectele pe care ierarhii Patriarhiei Alexandriei le vor discuta în proxima şedinţă a Sfântului Sinod.

Întrunirea va avea loc în perioada 7-10 octombrie, în Alexandria, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Teodor, informează Romfea News.

Pe lângă problema sclaviei moderne, pe ordinea de zi se află diferite subiecte actuale precum: vrăjitoria pe continent african, aspecte care ţin de ecologie dar şi de migraţie.

Sinodul va coincide cu aniversarea a cinsprezece ani de la alegerea Preafericitului Părinte Teodor în demnitatea de Patriarh al Alexandriei, în data de 9 octombrie.

Cu acest prilej, Preafericirea Sa va prezida Sfânta Liturghie oficiată în Mănăstirea Sf. Sava din Alexandria.

Formele de sclavie modernă sunt şi în atenţia Patriarhiei Ecumenice. Sanctitatea Sa a participat în luna ianuarie a acestui an la o conferinţă desfăşurată pe această temă la Istanbul.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu s-a exprimat tranşant faţă de această problemă întâlnită în societatea contemporană şi a precizat că „tăcerea și acceptarea pasivă a situației actuale nu mai sunt permise”.

Sanctitatea Sa a îndemnat la unirea eforturilor „pentru eradicarea sclaviei moderne în toate formele ei, în întreaga lume și pentru totdeauna”.

Foto credit: Romfea

Comentarii Facebook


Știri recente