Ierarh din Cipru în vizită la Buzău

Duminica trecută a fost o zi specială pentru credincioșii din Buzău. La Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” din oraș, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu Preasfințitul Grigorie, Episcop de Mesaoria din Biserica Ortodoxă a Ciprului, informează „Ziarul Lumina”.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ciprian l-a prezentat pe ierarhul cipriot credincioșilor prezenți în biserică. „În această duminică, iubiți credincioși, ați observat că noi am avut ca oaspete un episcop din Biserica Ortodoxă a Ciprului, pe Preasfințitul Părinte Grigorie, Episcop de Mesaoria. Preasfinția Sa este un cunoscut al meu de mai multă vreme, pentru că ne-am întâlnit la foarte multe evenimente interortodoxe. Preasfinția Sa a avut bunăvoința să ne viziteze eparhia și, iată, să slujim astăzi împreună Sfânta Liturghie. În insula Cipru au mers și ierarhi de-ai noștri, iar foarte mulți români și-au găsit acolo rostul în viață și, totodată, oblăduire din partea Bisericii Ciprului, a ierarhilor ciprioți”, a spus IPS Arhiepiscop Ciprian.

De asemenea, ierarhul oaspete a mulțumit pentru primirea călduroasă și a apreciat catedrala de la Buzău. „Bucuria mea este deosebit de mare și, totodată, emoția pe care am trăit-o astăzi, când Dumnezeu a binecuvântat să slujim împreună în această frumoasă și măreață catedrală. M-am încredințat încă o dată că suntem cu toții frați în Hristos, că ne împărtășim din același Potir și mărturisim aceeași credință în Preasfânta Treime și în Mântuitorul Iisus Hristos Cel răstignit și înviat”, a spus PS Episcop Grigorie.

Ca semn de mulțumire pentru vizita făcută la Buzău, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ciprian i-a oferit în dar Preasfințitului Episcop Grigorie o cruce de binecuvântare, ne-a transmis Dragoș Olteanu, consilier media eparhial. În cadrul Sfintei Liturghii, IPS Arhiepiscop Ciprian l-a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Costel Stoica. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala mixtă „Neagu Ionescu” a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Oaspetele din Cipru a mai vizitat Centrul eparhial și alte obiective religioase din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Comentarii Facebook


Știri recente