Ierarh american la hramul Bisericii Sf. Ioan Botezătorul din Botoşani

La Liturghia oficiată de hramul Bisericii Sf. Ioan Botezătorul din Botoșani luni, 7 ianuarie 2019, a asistat un ierarh american: Arhiepiscopul Alexandru de Toledo și Dallas.

Arhiepiscopul Alexandru de Toledo și Dallas întâmpinat la Botoșani. ©Doxologia

Sfânta Liturghie a fost oficiată de protoiereul Protopopiatului Botoșani, Pr. Lucian Leonte, împreună cu Pr. Paroh Petru Fercal și alți clerici din eparhie.

Ierarhul american s-a arătat impresionat de mănăstirile și de bisericile moldave, de duhul sfințeniei creștinilor și a marilor duhovnici, care îl conduc cu gândul la Sfântul Ioan Botezătorul, notează Doxologia.

În acest context, a evocat chipul smereniei și sfințeniei Înaintemergătorului Domnului, reprezentat în iconografia veche ca un înger:

„Viața aceasta îngerească nu este altceva decât viața asceților, viața monastică”, a constatat Înaltpreasfințitul Părinte Alexandru.

„De ce e atât de sfânt? Răspunsul se află, după părerea mea, într-o singură frază: setea pentru sfințenia lui Dumnezeu”.

„Dorința arzătoare de a-I vedea fața și de a-I sluji voinței. Mântuitorul vine la El pentru a fi botezat și să accepte această mare sarcină, anume de a-și pune mâna pe capul Celui Care este Stăpânul tuturor și să-L boteze”, le-a spus botoșănenilor Arhiepiscopul Alexandru Golitzin.

La finalul slujbei, oaspetele din Biserica Ortodoxă din America a primit o icoană cu reprezentarea Sf. Ioan Botezătorul și a asistat la un recital de colinde cântări patriotice și religioase.

Corul Parohiei „Sf. Ioan Botezătorul” din Botoșani. ©Doxologia

Arhiepiscopul Alexandru de Toledo și Dallas a sărbătorit duminică Boboteaza la Catedrala din Iași, unde a slujit cu Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente