Iconostasul Catedralei Naționale va fi gata până la 1 noiembrie

Lucrările la iconostasul Catedralei Mântuirii Neamului se vor încheia până în data de 1 noiembrie 2018, informează Trinitas TV.

Comisia de pictură a Patriarhiei Române a analizat vineri stadiul lucrărilor și a anunțat că în decurs de o lună iconostasul va fi gata.

Primele trei registre ale iconostasului au fost deja finalizate, iar în perioada următoare vor fi montate și cele șase icoane împărătești din ultimul registru.

Proiectul se încadrează în graficul de execuție stabilit. Echipa de pictori bisericești va primi săptămâna viitoare o nouă tranșă de materiale necesare de la furnizorul din Murano, Italia.

Suprafața pe care se întinde iconostasul „este de aproape 408 metri2 , iar termenul de finalizare este 30 octombrie 2018. Catapeteasma cuprinde 45 icoane dispuse în cele patru registre.

Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfințită în 25 noiembrie 2018 de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.

Zilele Sfințirii Catedralei” – 25-30 noiembrie 2018 va fi evenimentul central al anului 2018, An omagial al unității de credință și de neam și An comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 în Patriarhia Română.

Pentru a marca în mod deosebit și solemn sfințirea proiectului național Catedrala Mântuirii Neamului, Patriarhia Română va organiza mai multe manifestări duhovnicești, liturgice și  culturale.

Foto: captură video Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente