Icoana Maicii Domnului din Hawaii adusă la Catedrala Sf. Împărați din Chicago. La eveniment a participat IPS Nicolae

Credincioșii ortodocși români din zona metropolei Chicago au avut binecuvântarea, în perioada 30 octombrie – 4 noiembrie 2017, să se închine icoanei făcătoare de minuni și izvorâtoare de mir a Maicii Domnului din Hawaii.

Cinstitul odor a fost adus vineri, 3 noiembrie 2017, la Catedrala Ortodoxă Română Sf. Împărați Constantin și Elena. Icoana a fost întâmpinată de Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Ortodox al celor două Americi, împreună cu clerul Catedralei și credincioși prezenți.

În continuare, icoana a fost purtată în procesiune în interiorul lăcașului de cult. După acest moment, a fost citit, în română și engleză, Acatistul Maicii Domnului Portărița, informează Biroul de Presă al Mitropoliei.

Ipodiaconul Nectarie, cel care a însoțit icoana în acest pelerinaj în Chicago, a vorbit despre istoria icoanei și mulțimea de minuni petrecute prin rugăciune înaintea ei. Aproximativ 600 de credincioși au avut apoi binecuvântarea să se închine la icoană și să primească ungere cu sfântul mir care izvorăște din ea.

Istoria acestei icoane începe în anul 1997 când ipodiaconul Nectarie a primit icoană în dar de la Părintele Anatole Lyovin cu ocazia zilei numelui. O copie a icoanei Maicii Domnului de la mânăstirea athonită Iviron a fost dusă la Montreal, Canada, în 1982.

Icoana din Hawaii este o copie a acestei icoane din Montreal realizată la Sofrino, Moscova. În octombrie 2007 ipodiaconul Nectarie și soția sa au simțit mirosul de trandafiri și au obsevat mirul care ieșea din icoană.

În iunie 2008, icoana izvorâtoare de mir din Hawaii a fost recunoscută oficial de către Biserica Ortodoxă Rusă din afara Rusiei (ROCOR) ca făcătoare de minuni şi demnă de cinstire şi s-a dat binecuvântarea să călătorească la diferite biserici şi mânăstiri ortodoxe.

Proprietarul icoanei, ipodiaconul Nectarie, a fost desemnat de Biserica Ortodoxă Rusă să fie gardianul ei. Din iunie 2008, icoana Maicii Domnului de Iviron din Hawaii a vizitat mai mult de 1000 de biserici din America de Nord din toate jurisdicţiile canonice.

Foto credit: Mitropolia Ortodoxă a celor două Americi

Comentarii Facebook


Știri recente