„Icoana în suflet de copil”, tabără de creaţie la Mănăstirea Timişeni-Şag

La Mănăstirea Timişeni-Şag are loc în această săptămână Tabăra de creație „Icoana în suflet de copil”.

La activitățile taberei vor participa 25 de elevi cu rezultate educaționale excepționale și clasaţi pe primele locuri la Olimpiada Naţională de Religie sau la alte concursuri şcolare și eparhiale.

Ei vor învăța, sub coordonarea pictorului Mihai Teodor Olteanu și a preoților Florin Băran și Andrei Chiriliuc, noțiuni de bază despre arta naivă și despre tehnica de lucru a icoanelor pe sticlă.

Tinerii vor afla ce înseamnă tradiția iconografică, cum se transmite și importanța ei în creștinism; despre obținerea nuanțelor potrivite; semnificația cromaticii, precum și despre tehnica folosirii instrumentelor și a materialelor specifice picturii pe sticlă.

Atelierele de lucru la care vor participa copiii sunt: atelier de creaţie – icoane pe sticlă; dialoguri pe teme religioase și de interes, specifice vârstei; diverse workshop-uri „Storytelling”, „Debate pe teme pro viață”; diverse jocuri de rol, activități sportive, conferințe, precum și un pelerinaj la principalele vetre monahale din cadrul eparhiei: Mănăstirile Săraca, Cebza, Partoș și Dobrești.

Tabăra de creație „Icoana în suflet de copil” este organizată de Arhiepiscopia Timişoarei, prin Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul și se află a 5-a ediție.

Foto credit: Arhiepiscopia Timișoarei

Comentarii Facebook


Știri recente