Icoană a Sf. Sava Brancovici adusă din Sfântul Munte în localitatea natală: Sfântul se întoarce în pandemie ca să ne elibereze de frică

O icoană a Sfântului Sava Brancovici a fost adusă din Sfântul Munte în oraşul Ineu, la împlinirea a 400 ani de la martirajul său. Icoana a fost aşezată marţi, 15 septembrie, în biserica Parohiei Ineu-Centru.

Parohul Adrian Zaha a făcut o comparaţie între reîntoarcerea sfântului în satul natal, în timpul epidemiei de holeră, şi aducerea icoanei în contextul pandemiei actuale.

Sfântul s-a întors acasă când a fost holeră, astăzi sfântul se întoarce la Ineu în timpul acestei pandemii, ca să ne elibereze de frică, de teamă. Icoana lui este o mângâiere pentru toți credincioșii și un semn al speranței că așa cum în acele timpuri oamenii au trecut peste holeră, vom trece și noi cu bine peste acestă pandemie având credință în Dumnezeu.

Pe la jumătatea sec. 17, zona Ineului a fost lovită de holeră. Tatăl, doi fraţi şi una dintre surorile Sfântului Sava Brancovici s-au numărat printre victimele epidemiei. Imediat ce a primit vestea, Sfântul Sava s-a întors de la Mănăstirea Comana în satul natal pentru a fi sprijin mamei sale.

Icoana aşezată spre cinstire credincioşilor din Ineu a fost pictată la Mănăstirea Vatoped.

La eveniment au fost prezenţi credincioşi din oraş şi împrejurimi, care au venit să-i aducă cinstire ocrotitorului localităţii.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

O săptămână de post și filantropie: Repere

A cincea săptămână din Postul Mare a fost o nouă săptămână a filantropiei la nivelul Bisericii Ortodoxe Române. Grăuntele de lumină Una dintre cele mai consistente campanii filantropice se desfășoară la Iași. În cadrul proiectului…

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…