Iaşi: peste 3.000 persoane au participat la „Marşul pentru Familie”

Aproximativ 3.000 de persoane, din mai multe judeţe ale Moldovei, au participat duminică, 12 iunie 2016, la Marşul pentru Familie. Evenimentul a fost organizat cu scopul de a promova familia constituită din bărbat şi femeie, după cum ne-a precizat Eugen Gazzi, Președinte Asociația Familia Tradițională.

Participanţii au pornit din Parcul Copou spre Universitatea Al. I. Cuza, Fundaţie, Piaţa Unirii, Primăria Iași şi s-au oprit în capătul Bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt. Ei au purtat bannere cu mesaje precum: Dragostea adevărată a părinților va face copilul un om mare sau Sentimentele copilului sunt cărămizi pentru a-și construi viața.

Copii, tineri, părinți și bunici și-au manifestat dorința de a trăi într-o familie tradițională și de a promova frumusețile care se nasc în mod natural din iubirea, înțelegerea și comuniunea mamei și a tatălui, preocupați de creșterea sănătoasă a copiilor.

La finalul Marșului pentru Familie a avut loc un spectacol susținut de Leonard Luția, copiii de la Grădinița Ioana, Teodor și Iustina Cenușă, Ansamblul Cătălina și Ansamblul Doina Carpaților.

Ediția de anul acesta a evenimentului a fost dedicată inițiativei cetățenești susținută de către Coaliția pentru Familie și de alte organizații ale societății civile, prin care se urmărește modificarea articolului 48 din Constituția României. Se doreşte înlocuirea termenului de soți cu expresia bărbat și femeie. Totodată, se reafirmă întâietatea autorității parentale în ceea ce privește creșterea și educarea copiilor.

Marșul pentru Familie de la Iași a făcut parte din seria de evenimente Săptămâna pentru Familie 2016. Familia Tradițională – un dar pentru umanitate, proiect organizat de Asociația Familia Tradițională din Iași, membră a Coaliției pentru Familie, în parteneriat cu Pro Vita Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente