Iași: Mamele de la Maternitatea „Elena Doamna” au fost vizitate de PS Nichifor Botoșăneanul

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a vizitat vineri dimineață Maternitatea „Elena Doamna” din Iași.

PS Nichifor a oficiat Sfânta Liturghie în capela maternității și le-a binecuvântat pe viitoarele mame, informează Doxologia.

În predica rostită la slujbă Preasfinția Sa a subliniat că viața ne este dată pentru a-l cunoaște pe Dumnezeu și pentru a înțelege că suntem chemați la veșnicie.

„De aceea, nașterea pruncilor este o înțelegere că împreună cu Dumnezeu lucrăm voia Lui pe pământ, împreună cu El împlinim rostul din veșnicie pentru noi înșine și pentru pruncii care sunt chemați să-L cunoască pe Dumnezeu”.

Ierarhul a adăugat că „datoria mamelor este nu numai să nască pruncul, ci și să-l învețe, să-l încredințeze despre această menire a lui, despre acest rost al lui”, iar „menirea medicului este să lucreze ceea ce a făgăduit la sfârșitul studiilor sale, cele ale vieții și numai pentru viață”.

În continuare, PS Nichifor Botoșăneanul a mers îmrepună cu personalul medical prin câteva saloane din cadrul spitalului și le-a binecuvântat pe mamele internate, oferindu-le iconițe cu reprezentarea Sfintei Parascheva.


Arhiepiscopia Iașilor și Maternitatea „Elena Doamna” au avut mai multe colaborări de-a lungul anilor. Anul trecut, Arhiepiscopia și-a asumat amenajarea Rezervei „Sfânta Emilia”, un spațiu dedicat mamelor care aleg să își aducă pe lume copiii pe cale naturală.

Foto credit: Doxologia / Flavius Popa

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului Daniel la Adunarea festivă „Centenarul Constituției României Întregite” (Text integral)

Patriarhul Daniel a participat luni la Adunarea festivă „Centenarul Constituției României Întregite (1923-2023)”, eveniment organizat de Curtea Constituţională a României, luni, la Palatul Parlamentului. În cuvântul adresat cu această ocazie, Preafericirea Sa a amintit importanța…