Iași: Biserica a amenajat o rezervă la Maternitatea „Elena Doamna” pentru încurajarea naşterilor naturale

Mitropolitul Teofan a inaugurat luni, la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” din Iași, rezerva „Sfânta Emilia”, un spațiu dedicat mamelor care aleg să își aducă pe lume copiii pe cale naturală.

Spațiul a fost renovat și amenajat de Arhiepiscopia Iașilor prin Departamentul Pro-Vita. Costul lucrărilor s-a ridicat la suma de 90.000 lei, informează Doxologia.

La inaugurare au fost prezenți reprezentanți ai Consiliului Județean Iași, precum și membri ai personalului unității medicale.

Pentru întreaga misiune desfășurată în cadrul maternității, dr. Gabriel Martinescu, managerul instituției, și preoții Florin Gherasă și Cosmin Brânză, implicați direct în acest proiect, au primit distincția mitropolitană „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei”.

Rezerva este așezată sub ocrotirea Sfintei Emilia, mama Sfântului Vasile cel Mare, și este formată dintr-un salon principal dotat cu două paturi medicale electrice pentru mame, două paturi pentru nou-născuți, grup sanitar, vestiar și o cameră dedicată taților.

Amenajarea Rezervei Sf. Emilia urmărește două obiective majore: transformarea unui spațiu adminitrativ într-o zonă baby –friendly dedicată îngrijirii medicale post-partum și încurajarea mamelor să nască natural atunci când sănătatea lor fizică le permite, având posibilitatea să beneficieze de condiții de cazare la standarde europene.

Orice pacientă poate beneficia de cazare gratuită în Rezerva Sf. Emilia pe baza criteriului primul venit – primul servit, pacienta având obligația să solicite acest lucru personalului medical.

Un alt element de noutate pentru acest proiect este organizarea unui spațiu aparte, în cadrul rezervei, dedicat taților care doresc să fie alături de familiile lor și care poate fi folosit pentru așteptare, rugăciune, relaxare, oferirea de ajutor pentru mamă și nou-născut, dar și pentru formare parentală.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente