Iași: Curs gratuit de cusut tradițional pentru tineri

Asociația Familia Tradițională împreună cu Asociația Ciurbeștenii Iași organizează în perioada 26-28 septembrie, în cadrul proiectului Dor de traditie, primul atelier de cusut tradițional. Evenimentul va avea loc la Colegiul Sfântul Nicolae din Iași în Sala Românească, informează site-ul doxologia.ro.

La atelier vor participă 15 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani și se va desfășura pe durata a trei ședințe. În cadrul celor trei întâlniri, un meșter popular îi va iniția pe participanți în arta cusutului tradițional.Cu această ocazie, tinerii vor avea ocazia să cunoască semnificația diferitelor motive tradiționale care se regăsesc în portul tradițional.

Participanții vor afla trăsăturile costumului popular ieșean, vor învață felurite semne cusute și vor coase ei înșiși țișlaifăre și grimele.

Lucrările realizate de participanți vor fi expuse anul viitor la Muzeul Unirii din Iași, în perioada 24 – 25 iunie 2017.

Atelierul de cusut tradițional este o activitate din cadrul proiectului Dor de tradiție care își propune ca până în luna februarie 2017 să inițieze în total 45 de tineri în tainele artei populare și identificarea unor valențe reale de meșter popular. Participarea la curs este gratuită.

Comentarii Facebook


Știri recente