Hramul Schitului Măgureanu din Capitală

Praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului, cinstit joia aceasta, este și hramul istoric al Schitului Măgureanu din Capitală, lăcaș de cult istoric aflat în vecinătatea Parcului Cișmigiu.

Pisania, aflată pe zidul actualului edificiu, menționează ca dată a ctitoriei octombrie 1757. Lăcașul monahal a fost închinat Mănăstirii Sărindar, ca metoc al acesteia, până la jumătatea secolului al XIX-lea.

„Schitul primește ca hram Intrarea în Biserică a Maicii Domnului în Biserică și în aceeași măsură pe Sfântul Ierarh Visarion, făcătorul de minuni, Arhiepiscopul Larisei, dar biserica originală a acestui schit nu se păstrează pentru că ea a fost dărmată în 1880 și pe acest loc s-a construit biserica pe care o avem”, a precizat pentru TRINITAS TV Arhim. Antim David, starețul Schitului Măgureanu, București.

Pictura bisericii a fost realizată de Gheorghe Ioanide, iar catapeteasma de Costache Georgescu, în 1884.

Biserica se află în piațeta din Dealul Cișmigiului și are intrarea abruptă din trotuarul străzii Schitul Măgureanu. În prezent se desfășoară lucrări de consolidare și înfrumusețare a complexului monahal.

Comentarii Facebook


Știri recente