Hramul Schitului Bogâltin

De sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la Schitul Bogâltin, care și-a sărbătorit ocrotitorii, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Cu acest prilej, ierarhul a sfințit la orele dimineții două troițe și un izvor cu apă, după care, înconjurat de un sobor de preoți și arhidiaconi, a oficiat Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat. În cadrul Sfintei Liturghii, teologul Laurențiu Panciu a fost hirotonit diacon. Toți credincioșii prezenți au avut posibilitatea să se închine la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului adusă spre binecuvântare de la Mănăstirea Călugăra.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Lucian a subliniat: „Am ales ca în acest an să fim, să revenim la Bogâltin, la acest schit ocrotit de Sfinții Apostoli Petru și Pavel și să ne rugăm împreună în acest loc liniștit și binecuvântat ca Domnul Dumnezeu să trimită harul și binecuvântarea Sa peste obștea acestei mănăstiri, peste ctitorii acestei biserici și peste tot clerul și poporul binecredincios din Episcopia Caransebeșului. Chiar dacă este la extremitatea sud-estică a episcopiei noastre și chiar dacă este un schit mai mic, cu o biserică modestă, astăzi a devenit catedrala Episcopiei Caransebeșului”.

Piatra de temelie a bisericii schitului s-a pus în anul 1949, construcția schitului fiind dirijată și executată de ctitorul Ioan Rădulescu cu sprijinul credincioșilor din Bogâltin, Cornereva și de pe Valea Almăjului. Târnosirea bisericii s-a făcut în ziua de 8 iulie 1959 de către Vasile Lăzărescu, mitropolitul Banatului.

Comentarii Facebook


Știri recente