Hramul Parohiei Sfintele Femei Mironosițe din Pitești

În Duminica a III-a după Paști, biserica închinată Sfintelor Femei Mironosițe din municipiul Pitești și-a sărbătorit hramul. În mijlocul credincioșilor prezenți la acest eveniment s-a aflat Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului care a oficiat Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează eparhiaargesului.ro.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția sa a amintit de credința și curajul femeilor mironosițe, care se regăsesc astăzi la multe femei creștine din întreaga lume. Un exemplu elocvent este noua biserică din această parohie, care s-a zidit prin jertfele credincioșilor, și în mod deosebit prin directa implicare a credincioaselor devotate ale acestui sfânt locaș de rugăciune.

Credincioșii parohiei au avut ocazia de a fi martori la instalarea celui de-al treilea preot pentru această comunitate din municipiul Pitești, în persoana părintelui Alexandru Ionuț Florin care a fost transferat din Parohia Mârghia de Jos, aflată în Protopopiatul Costești.

Noua biserică închinată Sfintelor Femei Mironosițe este construită în cartierul Găvana IV, lucrările fiind începute în anul 2003, la îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Calinic. Sub supravegherea Sectorului Economic și Construcții al Eparhiei Argeșului și Muscelului, lucrările au continuat, în prezent fiind definitivată pictura în interior și exterior.

De asemenea lângă biserică s-a ridicat un complex care cuprinde o capelă mortuară, grupuri sanitare și o sală de mese pentru agapele creștine.

Comentarii Facebook


Știri recente