În data de 11 noiembrie a.c., credincioşii parohiei „Sfinţii Mina, Victor şi Vichentie“ din cartierul I.C. Frimu al municipiului Galaţi, şi-au sărbătorit ocrotitorii. Şi anul acesta, biserica s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulţimea de creştini care au participat la Sfânta Liturghie de hram oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, după cum ne-a transmis pr. paroh Neculai Ionaşcu.
La finalul Sfintei Liturghii, o parte din elevii Şcolii Gimnaziale nr. 12 „Miron Costin“, participanţi la programul „Hristos împărtăşit copiilor” au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine. De asemenea, elevii care au participat şi s-au distins la concursul „Sfinţii, rugători şi ajutători noştri înaintea lui Dumnezeu“, organizat de parohie au fost premiaţi, oferindu-li-se cărţi de zidire sufletească, iconiţe şi dulciuri.
În spaţiul generos oferit de curtea bisericii au fost amenajate câteva corturi din care s-au oferit credincioşilor pachete cu hrană caldă, după ce în prealabil au fost binecuvântate de chiriarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian.
Binecuvântarea sfinţilor s-a concretizat şi prin grija faţă de credincioşii mai nevoiaşi ai parohiei. În perioada premergătoare hramului, au fost identificate 32 de astfel de familii cu situaţii financiare modeste, cărora li s-au oferit, prin strădania membrilor Consiliului şi Comitetului parohial, haine, încălţăminte, rechizite şcolare şi alimente, precum şi nădejdea că nu sunt singuri, ci vom încerca să le fim permanent alături. În ziua hramului, toţi membrii acestor familii au primit o masă caldă.
„Sperăm ca bucuria duhovnicească simţită de toţi credincioşii la sărbătorirea hramului să rodească în inimile tuturor dragostea de Dumnezeu şi întărirea credinţei, iar Sfinţii Mina, Victor şi Vichentie să ne dăruiască mereu puterea de a izbândi pe drumul mântuirii!”, a precizat Pr. paroh Neculai Ionaşcu.
O altă activitate misionar-filantropică a vizat şi Caminul „Zimbrul” în care se află tineri proveniţi din caminele de orfani, dar care au împlinit vârsta de 18 ani, fiind acum în grija serviciilor sociale. Aceştia au fost cercetaţi şi încurajaţi duhovniceşte, oferindu-li-se pachete cu alimente.