Hramul parohiei românești din Legnago – Italia

Parohia ortodoxă românească „Sfântul Mare Mucenic Haralambie” din Legnago, Italia, și-a sărbătorit duminica trecută hramul, informează Ziarul Lumina.

Credincioșii ortodocși români din acest oraș, precum și din alte localități au participat la Sfânta Liturghie, care a fost oficiată de părintele paroh Mihail Ursachi împreună cu preotul Ioan Cârlan de la parohia ortodoxă românească Brescia 2.

Răspunsurile liturgice au fost cântate de corul parohiei ortodoxe române „Sfântul Daniil Sihastrul” din Piacenza. În cadrul Sfintei Liturghii, părintele Gabor Codrea, protopop de Trivento II, a citit și mesajul de binecuvântare din partea Preasfințitului Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei. Printre invitații la hram s-a aflat și parohul bisericii catolice din Legnago, preotul Diego Righetti, delegatul pentru dialog interreligios al Diecezei catolice din Verona.

„Cu ocazia hramului parohiei, părintele paroh Mihail Ursachi alături de consilierii parohiei au cercetat și ajutat o familie aflată în nevoi, dăruindu-le alimente, îmbrăcăminte, dar și atât de necesara alinare sufletească. Praznicul de duminică s-a încheiat cu o agapă frățească oferită de creștinii bisericii, la care au participat toți cei prezenți la Sfânta Liturghie”, a spus Mariana Neagu, consilier al parohiei ortodoxe române din Legnago.

Comentarii Facebook


Știri recente