Hramul Parohiei Otlaca Pustă – Ungaria

Praznicul Împărătesc al Înălțării Domnului, 24 mai 2012, este și hramul Parohiei Otlaca Pustă (Pusztaottlaka), din Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica parohiei, în fruntea unui sobor din care au făcut parte Părintele Arhimandrit Calinic Covaci, Consilierul Administrativ-Bisericesc al Episcopiei și Parohul de la Otlaca Pustă, Părintele Vicar Eparhial Pavel Ardelean, Parohul Catedralei Episcopale din Giula, Părintele Florin Olteanu, Parohul Chitighazului și Arhidiaconul Claudiu de la Catedrala Episcopală, după cum ne informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad. La Sfânta Liturghie au participat Domnul Tolnai Péter, Vicepreședintele Consiliului Județean Bichiș (Békés), Doamna Elvira Ardelean, Viceprimarul localității și Președintele Autoguvernării Românești locale din Otlaca Pustă și un număr mare de credincioși care au umplut biserica parohială în această zi de hram.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost pomeniți eroii, ostașii și luptătorii români din toate timpurile și din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori, pentru apărarea Patriei și a credinței strămoșești, pentru întregirea Neamului, libertatea și demnitatea Poporului Român. Memoria lor și pilda demnă de urmat au fost evocate și în cuvântul de învățătură al Preasfințitului Părinte Siluan, care le-a readus aminte credincioșilor faptul că în Biserica Ortodoxă Română Sărbătoarea Înălțării Domnului constituie în același timp și ziua de pomenire a Eroilor Neamului.

Toți credincioșii participanți la slujba hramului au fost invitați la final la o agapă frățească oferită din partea Parohiei, având și sprijinul Autoguvernării Românești Locale din Otlaca Pustă.

Praznicul Înălțării Domnului, organizat și de această dată prin purtarea de grijă a Părintelui Arhimandrit Calinic Covaci, a constituit la fel ca și în anii trecuți un ales popas duhovnicesc și un prilej de mare bucurie pentru credincioșii Parohiei Otlaca Pustă.

Comentarii Facebook


Știri recente