Hramul Parohiei Ortodoxe Sfinții Români din Roskilde, Danemarca

Printre lăcașurile de cult care își serbează hramul în Duminica Sfinților Români se află și cele din Diaspora. Este și cazul Parohiei Ortodoxe „Sfinții Români” din Roskilde, din Danemarca.

„Multe dintre parohiile noastre din Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord sunt ocrotite de Sfinții Români care ne ajută să ne păstrăm și să ne cultivăm credința strămoșească și identitatea românească, fiindu-ne mereu o călăuză pe calea mântuirii. În Duminica Sfinților Români ne pregătim cu bucurie duhovnicească să prăznuim hramul acestei comunități euharistice împreună cu preoții noștri din Danemarca, cu tinerii Centrului Sfântul Voievod Ștefan cel Mare al Moldovei și cu credincioșii noștri”, a declarat pentru TRINITAS TV PS Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.

Parohia Ortodoxă „Sfinții Români” din Roskilde din Danemarca a fost înființată în 2010, ca urmare a creșterii numărului de credincioși originari din țara noastră.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…