Hramul Parohiei Ortodoxe Române „Sfânta Cuviosă Maria Egipteanca” din Las Palmas de Gran Canaria

În Duminica a V-a din Postul Mare, închinată Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, Parohia Ortodoxă Română din Gran Canaria (Spania) și-a serbat ocrotitoarea, după cum ne-a precizat Pr. paroh Daniel Tătăran.

Duminică dimineața, începând cu ora 09:30, în localitatea Vecindario s-a săvîrșit Acatistul Cuvioasei, iar de la ora 10:00 Liturghia Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, oficiată de către Preacuviosul Părinte Macarie Bărgăvanu, secretar eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, împreună cu Părintele paroh.

În cuvântul adresat credincioşilor prezenți Preacuviosul Părinte Macarie Bărgăvanu le-a vorbit despre viața cuvioasei și despre modelul de pocăință pe care ni-l oferă tuturor Sfânta Maria Egipteanca.

Seara, de la ora 19:30, în localitatea La Aldea se San Nicolas a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu, unde și aici Părintele Macarie, după terminarea slujbei le-a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța Sfintei Spovedanii și a Sfintei Euharistii, îndemnîndu-i pe aceștia să se spovedească și să se împărtășească cât mai des pentru întărirea duhovnicească. De asemenea, credincioșii prezenți au fost îndemnați să fie uniți pentru a mărturisi drepta credință, propovăduită și în aceste insule din Oceanul Atlantic.

Parohia din Gran Canaria își desfășoară activitatea misionară în două locații și anume, în Vecindario și în La Aldea de San Nicolas, unde Părintele Daniel slujește alternativ.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente