Hramul parohiei ortodoxe române din Oslo, Norvegia

În perioada 11-14 mai 2012, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord se află È‹n vizită pastorală È‹n Parohia ortodoxă română din Oslo, Norvegia și participă la manifestările prilejuite de sărbătorirea hramulului parohiei.

Vineri, 11 mai 2012, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a săvârșit Taina Sfântului Maslu și a avut o È‹ntâlnire cu tinerii Centrului de Tineret ‘Sfântul Voievod Ștefan cel Mare’, filiala Oslo.

Sâmbătă, 12 mai 2012, de sărbătoarea Sfântului Mucenic Ioan Valahul, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a săvârșit, È‹n biserica parohiei din Oslo, Sfânta Liturghie și Taina Cununiei pentru doi tineri din comunitate. În aceeași zi, a fost organizată o drumeție recreativă È‹n fiordurile din capitala Norvegiei.

Ca o È‹ncununare a sărbătorii hramului Parohiei Ortodoxe Române ‘Învierea Domnului și Sfinții Mucenici Ioan Valahul și Halvard Norvegianul’, duminică, 13 mai 2012, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a săvârșit Sfânta Liturghie. Cu acest prilej, a fost lansat și noul număr al publicației parohiale bilingve ‘Lumina Credinței’, cu articole și cateheze È‹n limbile română și norvegiană.

La manifestările duhovnicești a participat și Excelența Sa Daniel Ioniță, Ambasadorul României È‹n Regatul Norvegiei.

Comentarii Facebook


Știri recente