Hramul Parohiei Ortodoxe Române din Jönköping, Suedia

Preasfințitul Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord a săvârșit duminică, 7 octombrie, Taina Sfintei Liturghii pentru românii din orașul suedez Jönköping, cu prilejul sărbătoririi hramului Parohiei „Acoperământul Maicii Domnului”, informează episcopiasandinavia.se.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Episcop Macarie a tâlcuit evanghelia Duminicii a XX-a după Rusalii (Luca 7, 11-16) despre Învierea fiului văduvei din Nain, referindu-se și la semnificația sărbătorii Acoperământul Maicii Domnului. Făcând o paralelă între mama fiului mort și înviat din Nain și Maica Domnului Celui Răstignit și Înviat, Preasfințitul Episcop Macarie a reliefat în cuvântul de învățătură taina maternității, legătura perpetuă a Maicii Domnului și, astfel, a Maicii Biserici, cu Hristos Mântuitorul. Preasfințitul Macarie a apreciat lucrarea misionară râvnitoare a părintelui paroh Ovidiu Teodor Băncilă și a credincioșilor din această comunitate euharistică, sprijinindu-i în demersurile de a-și ridica o biserică proprie din zid la Jönköping.

La 1 decembrie, de Ziua Națională a României, se împlinesc 40 de ani de când a fost săvârșită prima Liturghie românească la Jönköping, de regretatul părinte profesor Alexandru Ciurea, iar Preasfințitul Episcop Macarie le-a promis celor prezenți că le va fi alături și la această aniversare. Parohia Ortodoxă Română din Jönköping îi are ca ocrotitori și pe Sfinții Cuvioși Daniil Sihastrul și Paisie de la Neamț.

Comentarii Facebook


Știri recente