Hramul parohiei Nicula din protopopiatul Gherla

Parohia Ortodoxă Nicula din Protopopiatul Gherla, ocrotită de Sf. Cuv. Parascheva și-a sărbătorit pe data de 14 octombrie hramul. Cu acest prilej un sobor de preoți a săvârșit Acatistul Cuvioasei, urmat de Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Maslu, fiind prezenți: Starețul Mânăstirii Nicula – Protosinghelul Nicolae Moldovan, Pr. Protopop Paul Isip, Pr. Dacian Pop din parohia Fizeșul Gherlii, Pr. Marius Ormenișan din parohia Petrești, părintele Anchidin Fitinca din parohia ortodoxă Sic și ierodiaconul Ioan Florea.

La eveniment au fost prezenți numeroși credincioși din parohie și din localitățile învecinate, după cum informează radiorenasterea.ro

Protopopul de Gherla, părintele Paul Isip, a rostit la final un cuvânt de învățătură, ilustrând în cuvinte frumusețea vieții duhovnicești a Cuvioasei Parascheva și curajului ei de a merge înainte pe calea mântuirii, neprivind în urmă cu părere de rău la toate cele ce le-a lăsat.

Evenimentul s-a încheiat cu o agapă frățească, în incinta Căminului Cultural din satul Nicula, la care au fost invitați toți cei prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente