Hramul Parohiei de la Fonte Nuova, Italia

În duminica zilei de 6 ianuarie 2012, toată familia bisericească de la Tor Lupara s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare, vasele pentru Sfânta Agheasmă Mare s-au împodobit cu cetină de brad și busuioc, sfânta Biserică a fost pregătită ca totul să strălucească de lumina Praznicului. Împodobită ca o mireasă a fost mai întâi icoana „Botezului Domnului”, una dintre cele mai cunoscute icoane ortodoxe prezentă în toate bisericile noastre. În centrul icoanei se află Hristos Domnul prin care se descoperă Treimea cea de o ființă și nedespărțită, iar prin mâna Sfântului Ioan Botezătorul se dăruiește botezul Domnului Iisus la Iordan.

Părintele Bogdan Petre este primul care i-a primit pe credincioșii și oaspeții Parohiei la Slujba Praznicului, îmbrăcat în odăjdii noi dăruite de un grup de enoriași pentru acest moment aparte. Părintele paroh a rostit un impresionant cuvânt de învățătură, explicând diferitele tipuri de botezuri care există, cel mai important fiind botezul în Duhul Sfânt, care trebuie re-actualizat continuu prin smerenia pocăinței, luând drept modele pe Maica Domnului și pe Sfântul Înaintemergător.

După Sfânta Liturghie săvârșită cu toate cele ale Praznicului, a urmat sfințirea Agheasmei Mari, care este un dar al Duhului Sfânt manifestat ca vindecare de boli și patimi, diavolilor pieire și ajutor creștinilor spre orice trebuință, informează episcopia-italiei.it.

După distribuirea Aghiasmei, toți cei prezenți au fost invitați într-o sală de festivități la agapa pe care doamnele din comitetul parohial au pregătit-o cu multă dragoste, și de asemenea la un spectacol artistic oferit de copiii și tinerii din marea Familie parohială, cu participarea extraordinară a interpretei de muzică populară românească doamna Steluța Floriștean și a ansamblului folcloric „Plai Mioritic”.

Grupurile de copii coordonați de doamna preoteasă Lorena au prezentat două scenete, pregătite în cadrul Școlii parohiale, iar tinerii au încântat audiența cu piese cântate vocal și la chitară și au recitat poezii compuse chiar de ei. De pregătirea programului artistic, costumație, regie si prezentare s-a ocupat doamna preoteasă, iar aplauzele si aprecierea celor prezenți au răsplătit efortul copiilor și al tinerilor. Repertoriul celor trei interpreți de muzică populară a fost vast și selecționat foarte bine, ei fiind îndelung aplaudați. Mai ales cântecul lor a creat atmosfera frumoasă, caldă și prietenoasă, oaspeții adresând mulțumiri și felicitări celor care au organizat această mare Sărbătoare. În special invitații străini s-au minunat de frumusețea horelor si bătutelor noastre!

La sfârșit s-au făcut urări tradiționale pentru toți enoriașii Parohiei care poartă numele sfântului Ioan și urări de An rodnic cu mult ajutor de la Domnul în toate momentele de încercare.

Comentarii Facebook


Știri recente