Hramul Parohiei bucureștene „Sfântul Ioan – Piață”

Biserica Ortodoxă cinstește la 29 august Tăierea cinstitului cap al Sfântului Ioan Botezătorul, zi de post și de rugăciune profundă. Cu acest prilej, mai multe lăcașuri de cult din țară își sărbătoresc hramul.

În București, singura biserică ce poartă hramul „Tăierea cinstitului cap al Sfântului Ioan Botezătorul” este biserica Parohiei „Sfântul Ioan – Piață”. Construită în anul 1774, pe vechea stradă Șerban Vodă, în apropiere de Podul Beilicului, de peste râul Dâmbovița, biserica este unul dintre lăcașurile translate în vremea perioadei comuniste pentru a fi salvate de la demolare. În fiecare an sunt marcate aici și celelalte sărbători în cinstea Sfântului Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului: zămislirea (23 septembrie), nașterea (24 iunie), soborul (7 ianuarie), prima și a doua aflare a capului (24 februarie) și a treia aflare a capului său (25 mai).

De asemenea, în Arhiepiscopia Bucureștilor își sărbătoresc hramul Parohia Măgureni 2, din Protoieria Câmpina, și Parohia Radila, din Protopopiatul Ploiești.

Comentarii Facebook


Știri recente