Hramul Mănăstirii Timișeni-Șag

De sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Mănăstirea Timișeni-Șag, din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei, își va serba hramul, potrivit mitropolia-banatului.ro. Programul religios închinat ocrotitorului sfântului așezământ va debuta în această seară de la ora 18:00, fiind așteptați pelerini din întreg cuprinsul Mitropoliei Banatului.

Sărbătoarea hramului marchează, în acest an, împlinirea a 70 de ani de la înființarea așezământului monahal de la marginea localității Șag, județul Timiș, la inițiativa și la stăruința vrednicului de pomenire Mitropolit Vasile Lăzărescu.

„Evenimentul duhovnicesc deosebit de important pe care Arhiepiscopia Timișoarei îl sărbătorește în aceste zile este acela al praznicului închinat Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, care este și patronul spiritual al Mănăstirii Timișeni-Șag. Astfel că, începând de joi seara, de la ora 18:00, se va săvârși Vecernia cu Litie, urmată de Taina Sfântului Maslu de la ora 21:00 și apoi, de la miezul nopții, Slujba Utreniei cu Sfânta Liturghie. În ziua praznicului, vom avea bucuria prezenței în mijlocul nostru a Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, care va oficia de la ora 9:30 Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de slujitori de la mai multe mănăstiri și parohii din eparhie” a declarat Arhim. Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Timișoarei și slujitor al sfintei mănăstiri.

Comentarii Facebook


Știri recente