Hramul Mănăstirii timișene Dobrești

Mănăstirea timișeană Dobrești și-a sărbătorit unul dintre hramuri. În ziua de pomenire a Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, numeroși credincioși și-au îndreptat pașii spre cea mai tânără așezare monahală din județul Timiș, ctitoria Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Sfânta Liturghie a fost oficiată la subsolul locașului de cult, aflat în proces de edificare, de un sobor de preoți și diaconi, în prezența Preasfințitului Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Theophoros”.

„Este o bucurie și cred că este și lucrarea Sfântului Ștefan ca în această parte de țară să îl avem ca și ocrotitor și rugător pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare. Apărător nebiruit al credinței înseamnă pentru noi că cei care păstrăm aceeași credință ortodoxă cu cea a voievodului avem și în ziua de astăzi ca apărător și rugător înaintea tronului lui Dumnezeu pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare. Avem nevoie de sfinți pentru că ei sunt cei care apără Biserica noastră Ortodoxă”, a declarat pentru TRINITAS TV Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul.

„Ne bucurăm de prezența credincioșilor atât din zonă, cât și din alte localități, precum și de comuniunea acestora cu Dumnezeu și cu mănăstirea”, a spus Protos. Matei Buliga, starețul Mănăstirii Dobrești.

La sărbătoarea Mănăstirii a participat și Asociația „Sfântul Ștefan cel Mare” din Timișoara. Totodată, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul al eparhiei a organizat un pelerinaj pentru 15 elevi, clasați pe primele locuri la faza județeană a Olimpiadei de Religie.

Așezământul monahal din Dobrești a fost înființat în 2003. Din încredințarea Preafericitului Părinte Daniel, mănăstirea îi are ocrotitori pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, pe Sfântul Proroc Ilie și pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare. În prezent se lucrează la biserica așezământului și la noul corp de chilii.

Comentarii Facebook


Știri recente