Hramul Mănăstirii prahovene Caraiman

Credincioșii ortodocși vor prăznui, vineri, 14 septembrie 2012, Înălțarea Sfintei Cruci. Mănăstirea prahoveană Caraiman își va sărbători hramul principal. La eveniment va fi prezent Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Protos. David Petrovici, starețul Mănăstirii Caraiman: ‘În ziua de 13 septembrie, începând cu orele 16:00, se va săvârși slujba de Sfințire a Apei, iar de la orele 18:00 se va săvârși slujba Vecerniei și a Litiei, urmată de slujba Utreniei. În ziua de 14 septembrie, la orele 8:30, vom săvârși slujba Acatistului Sfintei Cruci, urmată de Ceasul I și Sfânta Liturghie. Slujba va fi prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi. Din soborul de slujitori vor face parte și consilieri, reprezentanți ai eparhiilor din întreaga Patriarhie Română care participă în această perioadă la Congresul Național Hristos împărtășit copiilor ce se desfășoară la Centrul social-pastoral Sfânta Cruce din incinta Mănăstirii Caraiman’.

La hramul Mănăstirii Caraiman participă foarte mulți credincioși veniți din mai multe zone ale țării. Așezământul a fost înființat în anul 1998.

Comentarii Facebook


Știri recente