Hramul Mănăstirii Nocrich din județul Sibiu

Credincioșii din toate localitățile de pe Valea Hârtibaciului, județul Sibiu, s-au adunat, cu mic cu mare, astăzi, 8 septembrie, la hramul singurului așezământ monahal din zonă închinat Nașterii Maicii Domnului, Mănăstirea Nocrich, informează Radio TRINITAS. Anul acesta, marea sărbătoare care deschide anul bisericesc a fost marcată prin prezența Înaltpreasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi în paraclisul de vară al Mănăstirii.

„Mănăstirea are în construcție o nouă Biserică. Am slujit la Altarul de vară cu binecuvântarea lui Dumnezeu și cu ocrotirea Maicii Preacurate, într-o atmosferă extraordinară ca vara. Dar credința acestor oameni din împrejurimi și nu numai, chiar și din depărtări, a fost canalizată, a fost atrasă de lucrarea duhovnicească și pastoral-misionară pe care o realizează viețuitoarele acestei Sfinte Mănăstiri. De aceea, mulțumim Bunului Dumnezeu pentru că ne-a învrednicit să fim împreună la slujire aici cu părintele stareț de la Mănăstirea Sâmbăta care este și exarh cultural al nostru și cu alți părinți stareți monahi și cu preoții din împrejurimi pentru ca cinstirea pe care o aducem Maicii Preacurate să fie spre folosul nostru”, a declarat Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Mănăstirea Nocrich – Hârtibaci a luat ființă în anul 1990, pe locul unui așezământ monahal distrus de generalul Bukow. Piatra de temelie a mănăstirii a fost pusă și sfințită în 1991 de Înaltpreasfințitul Serafim, pe atunci Episcop al Arhiepiscopiei Sibiului. Este un obicei ca în ziua hramului credincioșii din zonă și nu numai să vină la Sfânta Mănăstire pentru a participa la Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente