Hramul Mănăstirii, monument istoric, din Slobozia

Vineri, 10 mai 2013, când Biserica Ortodoxă prăznuiește „Izvorul Tămăduirii”, o sărbătoare închinată Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea, monument istoric, cu hramurile „Sfinții Voievozi” și „Izvorul Tămăduirii” din Slobozia. La slujbă au participat membrii Permanenței Consiliului Eparhial, preacucernicii părinți protopopi ai Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, preoții din municipiul Slobozia și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, potrivit sf-esc.ro

S-au rugat alături de ceilalți pelerini și credincioși și reprezentanți ai autorităților locale, județene și centrale.

În cuvântul Său Preasfințitul Episcop a vorbit credincioșilor despre ajutorul pe care-l primim prin rugăciunile către Născătoarea de Dumnezeu, despre puterea sfințitoare a apei ce s-a sfințit în această zi, despre ajutorul pe care sfinții îl dăruiesc sufletelor și trupurilor noastre.

Preasfinția Sa, a mulțumit, Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și maicii starețe, stavrofora Raisia Lungu, pentru bucuria duhovnicească pe care au făcut-o credincioșilor Eparhiei noastre prin venirea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Durău în cetatea Sloboziei din Bărăgan.

Ca acest moment să fie marcat de bucurie, Întâistătătorul Eparhiei noastre a acordat distincția „Crucea Sloboziei” maicii starețe Raisia Lungu de la Mănăstirea Durău, de unde vine și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, iar domnului Mitru Crișan, milostiv ajutător al Mănăstirii „Sfinții Voievozi”, i-a dăruit ordinul „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler”.

Preacucernicul părinte Manuel Rusu, consilier cultural, a prezentat monografia-album a Mănăstirii „Sfinții Voievozi” cu titlul „Un rug aprins în inima Bărăganului”.

După oficierea Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a sfințit Aghiasma, după rânduiala specifică Săptămânii Luminate.

Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia, Paraclis Episcopal, a primit hramul „Izvorul Tămăduirii” în luna noiembrie a anului 2009.

Comentarii Facebook


Știri recente