Hramul Mănăstirii maramureșene Bârsana

Dacă ai ajuns în Maramureș și nu ai fost să vezi Mănăstirea Bârsana, cu siguranță va trebuie să te întorci. Așezat în ținutul Maramureșului istoric, așezământul pare desprins din cărțile de povești: o poiană cu flori, unde nimic nu este așezat la întâmplare. Biserica, altarul de vară, stăreția, muzeul, toate sunt construite în stilul tradițional autohton. Ajungând aici, te vei simți cu siguranță mândru că ești român, că ești ortodox. La mănăstirea Bârsana vin zilnic zeci de pelerini din toată țara, însă, de sărbătoarea hramului, Soborul Sfinţilor 12 Apostoli, aici se adună mii de credincioși, informează TRINITAS TV.

Și anul acesta, numărul celor prezenți a fost unul impresionant. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de ierarhi ai Bisericii noastre. Cuvântul de învățătură a fost ținut de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

În mijlocul miilor de credincioși s-a aflat și Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului.

Desfiinţată în 1791, Mănăstirea Bârsana a renăscut după căderea comunismului, în anii ’90. Piatra de temelie a noii biserici a fost pusă în anul 1993.

Locaşul de cult a fost târnosit în anul 2012 de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente