Hramul Mănăstirii Luncanii de Sus

Duminică, 20 mai 2012, în ajunul praznicului Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena, Mănăstirea Luncanii de Sus își serbează cel de-al doilea hram. Cu acest prilej, sâmbătă, 19 mai, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, va oficia slujba privegherii, începând cu ora 18:00, după cum informează mitropolia-banatului.ro.

Din încredințarea Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, Sfânta Liturghie va fi oficiată duminică, de la ora 9:30, de un sobor de preoți și diaconi, condus de Arhim. Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei.

Credincioșii care doresc să participe la slujbele religioase oficiate cu ocazia hramului pot ajunge la mănăstire pe următorul traseu: DN 68 A Lugoj – Făget – Deva, din Coșava ramificație spre dreapta DL 684 Românești – Tomești – Luncanii de Sus.

Așezământul monahal de la Luncanii de Sus a fost înființat în anul 2001 cu binecuvântarea Î.P.S. Mitropolit Nicolae, inițial ca schit dependent de mănăstirea Românești. Piatra de temelie a fost pusă la 12 august 2001 de către P.S. Lucian, Episcopul Caransebeșului, pe vremea aceea episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Mănăstirea cuprinde 5 viețuitoare, stareță fiind monahia stavroforă Filoteea Nistor.

Comentarii Facebook


Știri recente