Hramul Mănăstirii Icoana din Mitropolia Olteniei

La invitația și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria a săvârșit, luni, 24 iunie 2013, Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la Mânăstirea Icoana, din Mitropolia Olteniei, cu prilejul hramului, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Mânăstirea, aflată sub conducerea Maicii Starețe Teodora Ilie, a fost construită în anul 1996, pe un teren pus la dispoziție de Părintele Popescu Ioan, care de mai mulă vreme este slujitor la biserica Icoana, din Arhiepiscopia Bucureștilor, dar care a dorit să fie ctitorită o mânăstire și în Mitropolia Olteniei, pe pământul rămas ca moștenire de la părinții săi și pe care l-a donat mânăstirii. Biserica de început a acestui așezământ monahal a fost închinată Nașterii Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, iar biserica nouă, care este în faza executării picturii ei interioare, este închinată Sfinților Martiri Brâncoveni.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Siluan a vorbit numeroșilor credincioși adunați la rugăciune în curtea așezământului monahal despre îndoita sărbătoare de la Mânăstirea Icoana, prin Praznicul Sfintei Treimi și prin Sărbătoarea Hramului și le-a făcut mai multe îndemnuri duhovnicești potrivite acestor sărbători. Din soborul slujitor au făcut parte Părintele Popescu Ioan, Părintele Arhimandrit Ioachim Pârvulescu, Starețul Sfintei Mânăstiri Lainici, Părintele Mărgineanu Iulian, Protopop de Târgu Cărbunești, doi diaconi de la Catedrala Arhiepiscopală din Craiova și alți sfințiți slujitori. La eveniment au participat și Domnul Călinoiu Ion, Președintele Consiliului Județean Gorj și Domnul Teodorescu Claudiu, Prefectul de Gorj.

Slujba s-a încheiat cu un parastas pentru ctitori, între care se numără și vrednicul de pomenire Mitropolit Nestor Vorniescu al Olteniei, trecut la cele veșnice și cu o agapă frățească oferită credincioșilor din partea obștei Sfintei Mânăstiri Icoana.

Tot cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Siluan, alături de alți invitați, a oferit un interviu pentru emisiunea „Credo”, a postului de televiziune TV Sud, răspunzând întrebărilor adresate de realizatorul acestei emisiuni, Părintele Nicolae Chivulescu și a făcut și un popas duhovnicesc la Mânăstirea Lainici, aflată pe Valea Jiului.

Comentarii Facebook


Știri recente