Hramul mănăstirii Ghighiu

Mănăstirea Ghighiu, cunoscut așezământ monahal aflat în apropierea Ploieștiului, și-a sărbătorit, de Izvorul Tămăduirii, hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată pe o scenă amenajată în curtea mănăstirii, de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, informează TRINITAS TV.

„Nu este cineva dintre sfinți care să mijlocească mai mult decât mijlocește Maica Domnului pentru toți cei care cer ajutorul. Și aceasta este firesc pentru că și dacă noi am vrea să obținem ceva de la cineva pe care nu-l cunoaștem foarte bine, însă o cunoașrtem pe mama lui mijlocim la mama lui ca să vorbească cu băiatul ei ca să ne ajute. Așa se întâmplă și cu Maica Domnului care întotdeauna mijlocește înaintea tronului Preasfintei Treimi”, a spus PS Părinte Varsanufie Prahoveanul.

După oficierea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a săvârșit și slujba de sfințire a apei, la Agheasmatarul aflat în vecinătatea așezământului monahal.

Prentru credincioșii care au venit din tot județul să participe la hramul mănăstirii au fost pregătite sticle cu agheasmă.

Mănăstirea este cunoscută credincioșilor mai ales pentru icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu pruncul pe care o adăpostește. Icoana datează din secolul al XVI-lea și a fost adusă în țara noastră din Siria, în anul 1958.

Comentarii Facebook


Știri recente