Hramul Mănăstirii Cocoș din Episcopia Tulcii

În fiecare an, de praznicul Rusaliilor, mănăstirea tulceană Cocoș, lavra Dobrogei, își sărbătorește hramul. Sfânta Liturghie și slujba Vecerniei, au fost oficiate, cu acest prilej, de Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a precizat Alexandru Chituță.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, Preasfinția Sa a spus: „Rusaliile este sărbătoarea luminii celei neînserate și necreate, căci prin ea, întreaga făptură este recreată în Hristos, devenind făptură nouă și este luminată de razele sfințeniei și ale harului dumnezeiesc.

Pogorârea Sfântului Duh este sărbătoarea bucuriei celei veșnice, prin care lumea s-a umplut de milă și de adevăr și prin care bucuria cea veșnică nu se va lua de la noi, pentru că, după cuvântul Mântuitorului, Duhul Sfânt va fi cu noi în veac”.

Credincioșii din toată țara, prezenți la sărbătoarea așezământului monahal, s-au putut închina și la moaștele Sfinților Martiri de la Niculițel, pomeniți în fiecare an la 4 iunie.

Credincioșii au primit la final, potrivit tradiției, ramuri sfințite de tei.

Comentarii Facebook


Știri recente