Hramul mănăstirii Ciocanu

Mănăstirea Ciocanu din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și-a sărbătorit astăzi hramul închinat praznicului Intrării Maicii Domnului în Biserică. Foarte mulți credincioși au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpresfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a precizat Pr. Necula Ciprian.

Construită într-o zonă de munte, în cuprinsul localității Bughea de Jos, la șapte kilometrii de orașul Câmpulung Muscel, biserica a fost ridicată în perioada 1994-2008 la îndemnul și cu binecuvântarea Chiriarhului Eparhiei, majoritatea cheltuielilor fiind suportate de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. Interiorul a fost împodobit cu pictură în frescă realizată între anii 2008-2011. La această lucrare o contribuție însemnată au avut Ioan , Lucica, Valentin și Codrin Vlad, alături de alți donatori. Toate etapele construcției s-au derulat sub directa supraveghere a Sectorului Economic și Construcții coordonat de părintele consilier Caliopie Cristian Ichim.

În cuvântul de învățătură, Chirirahul Eparhiei a evidențiat eforturile depuse de părintele stareț Teofil, împreună cu toți cei care au contribuit la ridicarea noii biserici, mulțumind celor care s-au ostenit să ajungă la Sfânta Liturghie.

Din vechile documente aflăm că istoria mănăstirii Ciocanu începe la sfârșitul secolului al XVI – lea, atunci fiind construită prima biserică cu hramul Intrarea Maicii Domnului în biserică. Rezidită în anul 1621, rezistă până în anul 1825, când este construit un nou locaș de cult care se păstrează și astăzi.

Odată cu reînființarea Eparhiei Argeșului și Muscelului, lângă vechea biserică de lemn, monument istoric, la îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, cu ajutorul Bunului Dumnezeu s-a ridicat în 18 ani noua biserică de zid, oferindu-se astfel pelerinilor un spațiu liturgic mult mai generos.

Astăzi, după oficierea Sfintei Liturghii, a fost săvârșită slujba parastasului pentru ctitorii bisericilor vechi, amintite mai sus.

În final credincioșii au participat la o agapă creștină organizată de personalul mănăstirii Ciocanu.

Comentarii Facebook


Știri recente