Hramul Mănăstirii Calapodeşti

Credincioşii din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, dar şi din alte părţi ale ţării sunt aşteptaţi astăzi, 10 ianuarie 2015, la hramul Mănăstirii Calapodeşti din judeţul Bacău. Aşezarea monahală este închinată Sfântului Cuvios Antipa de la Calapodeşti, originar din această parte a Moldovei. După cum a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, Sfânta Liturghie va fi săvârşită de un sobor de preoţi de la Centrul eparhial Roman şi din parohiile învecinate mănăstirii.

„Mănăstirea Calapodeşti a devenit în ultimii ani un spaţiu de pelerinaj pentru cei care doresc să cunoască meleagurile natale ale Sfântului Cuvios Antipa. Mai mult de atât, aşezarea monahală adăposteşte crucea de călugărie a sfântului, care este expusă în biserica mare, aflată în construcţie“, a amintit pr. inspector Constantin Gherasim, care a precizat că la finalul slujbei de hram protos.

Pahomie Parfene, stareţul Mănăstirii Calapodeşti, împreună cu obştea mănăstirii, va oferi pachete cu alimente celor prezenţi. Tot astăzi, îşi va serba hramul Paraclisul arhiepiscopal „Sfântul Cuvios Antipa“, aflat în incinta Centrului eparhial Roman.

Comentarii Facebook


Știri recente