Hramul Catedralei Sf. Împărați Constantin și Elena din Chicago

Zilele de 20 și 21 mai au fost zile de mare sărbătoare pentru comunitatea Catedralei „Sf. Împărați Constantin și Elena” din Chicago. Ca în fiecare an, mulți credincioși au participat la sărbătorirea ocrotitorilor Catedralei, Sf. Împărați Constantin și Elena.

După cum informează site-ul romarch.org, duminică, 20 mai 2012, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Nicolae a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu preoții Catedralei și Pr. Nicolae Izbașa de la parohia Nașterea Domnului din Chicago.

Credincioșii au avut marea binecuvântare de a se închina moaștelor mai multor sfinți, moaște aduse de la mânăstirea grecească „Sf. Ioan Gură de Aur” din Kenosha, Wisconsin, respectiv: Sf. Mc. Trifon, Sf. Mare Mc. Mina, Sf. Mc. Haralambie, Sf. Mare Mc. Gheorghe, Sf. Mare Mc. Pantelimon, Sf. Cuv. Maica Xenia, Sf. Mare Mc. Varvara, Sf. Cuv. Arsenie din Paros, Sf. Cuv. Eftimie cel Nou din Athos, Sf. Mc. Paraschevi, Sf. Cuv. Atanasie. IPS Nicolae a mulțumit maicii starețe pentru acest dar duhovnicesc cu ocazia hramului Catedralei. Deasemeni a tâlcuit Evanghelia zilei și a vorbit despre misiunea Sf. Împărați Constantin și Elena. A urmat masa festivă cu ocazia hramului și programul artistic oferit de copiii Catedralei și grupul de dansatoare „Hora”.

Sărbătoarea a continuat, luni, 21 mai 2012, când oaspeți ai Catedralei au fost PS Episcop Peter de la Biserica Ortodoxă Rusă din afara Rusiei (ROCOR) și Pr. George Ursache de la parohia Sf. Maria din Chicago. După Sf. Evanghelie, PS Peter a vorbit despre mulțumirea pe care o aducem sfinților ocrotitori prin săvârșirea Sf. Liturghii, pentru ca la sfârșitul slujbei, IPS Nicolae să vorbească despre conștiința alegerii divine pe care a arătat-o Sf. Împărat Constantin, cel numit „întocmai cu apostolii”, a cărui chemare a fost, ca și cea Sf. Pavel, „nu de la oameni”.

Comentarii Facebook


Știri recente