Hramul Catedralei „Nașterea Domnului” din Brăila

Ziua de 26 decembrie 2010, reprezintă pentru închinătorii Bisericii „Nașterea Domnului” din municipiul Brăila un moment de mare bucurie, atunci când sfântul locaș îmbracă haină de sărbătoare cu ocazia sărbătoririi hramului, informează Diac. Marian Pătrașcu – Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, alături de care au slujit numeroși preoți și diaconi. La eveniment au fost prezenți și copiii din Parohia Gura Călmățui, județul Brăila, îndrumați de părintele Costel-Lucian Popescu, comunitate înfrățită cu parohia brăileană.

Catedrala „Nașterea Domnului” se numără printre primele biserici ale căror piatră de temelie a fost așezată imediat după evenimentele din 1989. Piatra de temelie a Catedralei „Nașterea Domnului” a fost pusă la data de 16 aprilie 1990, în ziua a doua a praznicului Învierii, iar la data de 26 decembrie 2005 s-a săvârșit slujba de binecuvântare a altarului catedralei brăilene, de către chiriarhul Dunării de Jos, în prezența unui sobor numeros de preoți, a autorităților locale, precum și a câtorva mii de credincioși brăileni.

În cuvântul său de învățătură, ierarhul locului a vorbit credindioșilor despre bucuria Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, vestită mai întâi unor oameni simpli, păstorilor din apropierea peșterii din Betleem, apoi celor trei Magi de la Răsărit. „Fie ca bucuria sărbătorii Nașterii Domnului să vă aducă în suflete multă bucurie și fericire, pentru a o putea împărtăși și celor din jur care au atâta nevoie, de mângâiere și încurajare. Dumnezeu să vă dăruiască sănătate și nu uitați că Dumnezeu este cu noi, așa cum mărturisește Însuși numele Pruncului Cel Sfânt: Iisus Hristos”, a mai adăugat Înaltpreasfinția Sa.

La finalul Sfintei Liturghii copiii parohiei „Nașterea Domnului”, din cadrul programului catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, îndrumați de pr. paroh Costel Vatră, alături de copiii Parohiei Gura Călmățui, îndrumați de pr. Costel-Lucian Popescu, au susținut un scut program artistic, constând în interpretarea unei scenete și a numeroase colinde, în cinstea măreței sărbători a Nașterii Fiului lui Dumnezeu. Acestora li s-au alăturat reprezentanți ai Comunității persoanelor cu dizabilități, patronată de Sfinții 40 de Mucenici, coordonați și îndrumați de pr. capelan Adrian Vanghele, care au interpretat colinde în limbajul mimico-gestual.

Comentarii Facebook


Știri recente