Hramul Capelei Spitalului Orășenesc Bolintin – Deal

Biserica Ortodoxă îl pomenește astăzi, 11 iunie 2013, pe Sfântul Ierarh Luca al Crimeei și Simferopolului, ocazie cu care Capela Spitalului Orășenesc Bolintin – Deal și-a sărbătorit ocrotitorul. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, potrivit episcopiagiurgiului.ro. Credincioșii prezenți la eveniment au avut posibilitatea să se închine la un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Luca al Crimeii, oferite în dar de către Chiriarh capelei spitalului.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfinția Sa a vorbit despre viața pilduitoare a Arhiepiscopului Crimeei și Simferopolului. Acest mare ierarh mărturisitor și doctor fără de arginți, urmaș al unei vechi familii princiare, artist înzestrat, chirurg genial, profesor universitar, pătimitor pentru credință, unul dintre cei mai mari predicatori ai secolului XX, este model atât pentru medicii din ziua de astăzi, cât și pentru slujitorii sfântului altar.

Răspunsurile la strană au fost date de elevii Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul” din Giurgiu.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, împreună cu Părintele Asist. Univ. Dr. Beldiman Nicușor, Protopop al Protoieriei Bolintin, cu o parte din corpul profesoral de la Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul” din Giurgiu și cu elevi de la această instituție de învățământ, au efectuat un pelerinaj la bisericile și mănăstirile din nordul județului. Astfel, au fost vizitate Mănăstirea Buna Vestire din Bolintin, Schitul Strâmbu Găiseni, biserica Parohiei Florești și biserica Parohiei Ghionea. Pelerinajul s-a încheiat cu vizitarea Centrului cultural-pastoral „Gavril Drugănescu” unde, în sala „Sfantul Voievod Constantin Brancoveanu”, a fost organizată o agapă frățească. La final, toți cei prezenți au primit din partea ierarhului nostru icoane cu chipul Sfântului Luca al Crimeei și Simferopolului.

Comentarii Facebook


Știri recente