Hramul Capelei și al Centrului Bisericesc Român Ortodox din München

În Biserica Ortodoxă la 24 septembrie se prăznuiește Cuviosul Siluan Atonitul, monah de origine rusă, care a trăit la Muntele Atos între anii 1892-1938. El este cunoscut în întreaga lume ortodoxă mai ales pentru iubirea și rugăciunea sa pentru toate popoarele pământului, iubire și rugăciune la care ne îndeamnă și pe noi toți prin scrierile sale.

Anul acesta hramul se va sărbători duminică, 23 septembrie. Sf. Liturghie va avea loc cu începere la orele 10:00 la Biserica St. Nikolai (Innere Wiener Str. 1, München) sub protia Înaltpreasfințitului Mitropolit Serafim. În cadrul ei va fi hirotonit întru preot și diaconul Ciprian Suciu, slujitor la parohia din Augsburg. Răspunsurile la strană vor fi date, parte de grupul coral al Centrului, parte de corul german „Sergius”, condus de Diaconul Georg Hahn, potrivit cbrom.de.

Masa va avea loc la sala parohială „Kolping” (Kirchen-str. 7, München) cu începere de la orele 13:30 (pe bază de înscriere).

Luni, 24 septembrie, ziua de prăznuire a Cuviosului Siluan, se va săvârși Utrenia și Sf. Liturghie la Capela Sf. Siluan cu începere la orele 07:30.

Comentarii Facebook


Știri recente