Hramul bisericii „Sf. Treime” din mun. Giurgiu

În ziua prăznuirii Sfintei Treimi, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească la biserica „Sf. Treime” din mun. Giurgiu, cu ocazia hramului bisericii. Cu acest prilej, de la Catedrala Episcopală din Giurgiu au fost aduse spre închinare fragmente din moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina și ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre dogma Sfintei Treimi, care este adevărul de temelie al învățăturii creștine. Această Taină a lui Dumnezeu unul în Ființă și întreit în Persoane depășește rațiunea umană, dar pentru că este descoperită oamenilor prin grija lui Dumnezeu, ea este primită prin credință. Dogma Sfintei Treimi a fost formulată solemn în timpul celor două Sinoade ecumenice de la Niceea (325)și Constantinopol (381), dar această dogmă a fost permanent vie în tradiția creștină, în cultul, credință, propovăduirea și predica Bisericii de la începutul creșnismului.

În continuarea cuvântului, Preasfinția Sa a vorbit despre viața Sfântul Ioan Botezătorul, a cărui naștere Biserica Ortodoxă o prăznuiește astăzi, 24 iunie. Sfântul Ioan Botezătorul este ultimul prooroc al Vechiului Testament și, totodată, cel care face legătura cu Noul Testament. Sfântul Ioan propovăduia Împărăția Cerurilor și săvârșea botezul pocăinței celor ce veneau la el și își mărturiseau păcatele. Înaintemergătorul Domnului este pentru toți creștinii un model de sfințenie și de virtute, el fiind numit datorită ascezei în care a trăit „înger în trup” și „om îngeresc”,a încheiat Preasfinția Sa.

La final, credincioșii prezenți au primit ultimul număr al revistei eparhiale, apoi au participat la agapa frățească pregătită de parohie, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

Biserica „Sfânta Treime” din Giurgiu ce se află în partea de sud-est a orașului a fost construită în anul 1864 și este un important reper duhovnicesc pentru credincioșii din mun. Giurgiu.

Comentarii Facebook


Știri recente