Hramul bisericii Sf. Apostoli Petru și Pavel din Fălcău, Rădăuți

IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Radautilor s-a aflat astăzi, 29 iunie 2013, în mijlocul credincioșilor din Parohia Sf. Apostoli Petru și Pavel, din Fălcău, Protopopiatul Rădăuți.

Cu prilejul aceste parohii, Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi veniți de la Mănăstirea Putna și din alte parohii. Sfânta Slujbă a fost săvârșită pe un podium special amenajat în aer liber, în fața altarului de vară, înconjurat de credincioși veniți și din celelalte sate.

„Biserica parohială Sf Apostoli Petru și Pavel este un lăcaș de cult cu prezența istorică în viața comunității. Piatra de temelie a fost așezată în 1939 când construcția a ajuns la nivelul ferestrelor. Abia în 1959 se reia zidirea bisericii, astfel că în 18 octombrie1964 se face și sfințirea. În anul 1966 se începe pictură în tempera în interiorul bisericii și cea în fresca pentru exterior de către pictorul monah Vartolomeu Dolhan. Datorită condițiilor improprii de păstrare, credincioșii decid repictarea bisericii, operațiune care este în curs”, ne-a transmis Doina Ciobanu de la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Răspunsurile liturgice de la strana au fost date de corul satului. La finalul Sf Liturghii s-a făcut slujba de pomenire pentru ctitori și Sf Maslu.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente